Hledá se: projekťák do Brna

Eliška Gunišová

V Obsahovce píšeme, tvoříme obsahové strategie nebo třeba fotíme a natáčíme. Je nás 20, máme stabilní týmy v Brně i v Praze a staráme se o bezmála 40 klientů. A pořád rozšiřujeme klientskou i copy základnu, proto potřebujeme další organizační posilu, která bude růst s námi. Pokud umíte být rázný a vlídný zároveň a rádi objevujete řešení i tam, kde je nikdo jiný nevidí, hledáme právě vás.

Kdo jsme

Jsme Obsahová agentura. Píšeme texty pro weby, stavíme obsahového projekty, ladíme e-maily, spravujeme sociální sítě nebo třeba natáčíme případové studie. Více o nás najdete na blogu.

Jak se u nás pracuje, popisujeme na této stránce a snad to vykukuje i z Instagramu. Za posledních pět let jsme se z firmy o pár zaměstnancích rozrostli do zaběhnuté agentury o 20 lidech a pobočkách v Brně a v Praze. Za tu dobu jsme nastavili jasná pravidla, vyladili procesy a třeba taky sesbírali několik oborových ocenění.

Většina lidí v Obsahovce tvoří textový nebo vizuální obsah. Zbytek týmu se pak stará o to, aby to šlo po všech stránkách hladce.

Koho hledáme

Člověka, který se nerad nudí. Je to klišé, ale je to tak. Naposledy jsme našli ostříleného Filipa, který hned v prvních týdnech přebral několik významných klientů v Obsahovce a potvrdil nám, že je pro pozici projekťáka přímo stvořený. A teď hledáme další talentovanou posilu.

„Obsahovku jsem zaregistroval asi před rokem a od té doby jsem si říkal, že v téhle agentuře bych fakt chtěl pracovat. Zajímaví klienti, unikátní prezentace na sítích i webu, zdravá firemní kultura a sebevědomí. Když mi Facebook přihrál inzerát na projekťáka (jako Mesut Özil ve svém primu), neváhal jsem. Už proces výběrka byl jiný, než s čím jsem se dříve setkával, žádný bullshit, cítil jsem se příjemně a chtěl jsem se o Obsahovce dozvědět co nejvíc, což vám ten proces umožní. Oboustranně to všechno klaplo a já naskočil do rozjetého vlaku (nebo spíš Šinkansenu). Po dvou měsících se tu cítím jako ryba ve vodě, tempo je vysoké, týmy šlapou jako hodinky a já jsem nadšený z toho, jakou práci tu pro klienty odvádíme. Fakt dobrou. A to je teprve začátek!“
Filip Fišer, projektové řízení

Projekťák v Obsahovce má pestrý týden. Může se stát, že pondělí strávíte na interních poradách a schůzkách s klienty. Ve středu se zúčastníte workshopu s klientem a v pátek se nepohnete od e-mailu. Vždycky ale musíte mít pod kontrolou, co se ve vašich projektech děje, jestli má každý zadanou práci a zda klienti nečekají na domluvené výstupy.

Hodněkrát se nám osvědčilo, že to nejde bez těchto vlastností:

  • Pečlivost – jestli má mít někdo pořádek v podkladech, e-mailech a projektech, tak jste to vy.
  • Spolehlivost – copak držet termíny, ale hlavně držet slovo. Projekťák je most mezi klientem a týmem Obsahovky, takže potřebuje důvěru obou stran.
  • Komunikativnost a přátelskost – každý den budete v úzkém kontaktu s několika desítkami klientů i kolegů a společně budete řešit dobré i zlé.

A dál je krom organizačních schopností, otevřené hlavy, kladnému vztahu k on-line světu (nás i projekty pohání Asana, Toggl, Slack a G Suite) výhodou i řidičák. Jednoznačně by vám neměl chybět všeobecný zájem o marketing a chuť na sobě intenzivně pracovat!

Být projekťákem v Obsahovce je náročná pozice, ale pokud si to sedne, bude vás milovat dvacet lidí z Prahy i Brna.

Co budete dělat

Brzy po nástupu očekáváme, že se pustíte do:

  • plánování prací na dlouhodobých projektech,
  • zadávání revizí obsahu, posílání výstupů klientovi a přebírání podkladů pro další práce,
  • plánování a vedení schůzek s interními týmy,
  • setkávání se se zákazníky v Brně i mimo něj,
  • sledování, plnění a hlídání termínů
  • a udržování pořádku ve firemních on-line nástrojích.

Co za to

Pestrou práci v otevřené firmě, která roste pod rukama, tým velmi chytrých kolegů, kteří vás každý den posouvají, klienty, se kterými je radost pracovat, a prostor na další růst. Formálně pak:

  • smysluplnou práci na plný úvazek v brněnských kancelářích s výhledem na Jakubák + zázemí v kancelářích v Praze kousek od Václaváku,
  • nástup ideálně hned, ale na schopného člověka si rádi počkáme,
  • flexibilní pracovní dobu,
  • pět týdnů dovolené a sick days,
  • propracovaný systém rozvoje i peníze na vzdělávání,
  • otevřené jednání, pravidelná zpětná vazba, férový přístup a silnou (a hodně fajn) firemní kulturu.

Co dál

Jste náš projekťák/projekťačka? Pošlete svůj životopis a proč vás láká zrovna tahle práce na kariera@obsahova-agentura.cz. Do předmětu e-mailu uveďte název pozice. Platí pravidlo – čím dřív, tím líp.

Když chytnete na oplátku vy nás, pozveme vás na pohovor. A když to půjde pořád dobře, seznámíme vás s týmy v Praze i v Brně a domluvíme finální podmínky. Těšíme se!

P.S. Volné místo máme také pro copywritera v Brně nebo v Praze.