Lucie Kolischová

Sociální sítě

Jsem prakticky stále on-line. Mám na starosti sociální sítě Obsahovky i jejích klientů a společně vytváříme vztah s fanoušky a zákazníky, vzděláváme, bavíme a rozdáváme emoce.

2004

Podávám přihlášku na gymnázium, které si vybírám podle deskriptivní geometrie mezi volitelnými předměty. Jsem přesvědčená, že ze mě bude architektka.

2007

Geometrie mě sice stále baví, k psaní ale tíhnu stále víc. Že by to byla spíš kariéra Carrie Bradshaw než Adama Gebriana?

2008

Je rozhodnuto. Nastupuju na Masarykovu univerzitu na mediální studia a žurnalistiku. K dobru si přidávám ještě studium environmentalistiky.

2010

Povinná praxe mě zavála do redakce MF DNES. Tři měsíce nemám žádný sociální život a pod taktovkou editorů píšu od rána do večera. Z elévky se stávám redaktorkou a webeditorkou iDNESu.

2016

Chce to změnu. Z novinářky přecházím na druhou stranu PR bariéry a nastupuju na tiskové oddělení brněnského magistrátu. Novinařiny se ale nevzdávám, stává se ze mě šéfeditorka Brněnského metropolianu.

2017

Rozjíždíme facebookový profil města a komunikaci on-line posouváme na další úroveň – pod značkou BRNOmycity mluvíme s lidmi na Facebooku, Instagramu i Twitteru a má to výsledky – i oni mluví s námi.

2018

Zlomový rok. Brněnský metropolitan byl vyhlášený nejlepším radničním zpravodajem v republice a Brno je co do počtu interakcí nejlepší krajské město na Twitteru. Je čas jít dál.

2019

Po Obsahovce (tajně) pokukuju roky. Teď už to ale nebude tajné – nová pozice na social je mi snad psaná na míru. Netrvá dlouho a rovnýma nohama skáču do víru klientů a jejich sítí. Tohle bude pořádná social-jízda.

Tři věci, které ovlivnily mou práci

Harry Potter

Čtení byla nuda. Až na Harryho. Pak už to nešlo zastavit a brzy se přidalo i psaní.

Skaut.

Skauting se se mnou táhne celý život a definoval, kým jsem. Díky skautu jsem se také poprvé dostala k on-line komunikaci a PR různých akcí a projektů.

Káva.

Bez práce nejsou koláče? Omyl! Bez kávy není práce. Chcete po mně výkony? Jedno cappuccino, prosím. Bez cukru.