PROČ CHCEME VÁŠ SOUHLAS?

Máme rádi ve věcech pořádek. A taky přehled. Takže i rutinní souhlas se zpracováním osobních údajů vám nejprve jednoduše vysvětlíme.

  1. Abychom vám mohli občas poslat nejlepší články z blogu nebo třeba pozvánku na školení, musíme znát vaše kontaktní údaje.
  2. K tomu od vás potřebujeme souhlas. Je na to zákon, ale podle nás to patří ke slušnosti. Spam nám nesmí přes práh.
  3. My vám na oplátku potvrdíme, že si osobní údaje necháme jen pro sebe, a že je nezneužijeme.

A samozřejmě: kdykoliv zatoužíte po odstranění svých osobních údajů z naší databáze, ozvěte se nám na obsahovka@obsahova-agentura.cz.

To je vše. Podrobně a právničtinou to najdete níže.

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

a

POUŽÍVÁNÍ SOUBORŮ COOKIES

(dále jako „Zásady“)

1. ZÁKLADNÍ POJMY

1.1. Kdo jsme.

Jsme společnost Obsahová agentura, s.r.o., IČO: 04313330, DIČ: CZ04313330, se sídlem: Běhounská 5/18, 602 00 Brno, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně pod sp. zn. C 89302. Nabízíme a poskytujeme zákazníkům své služby a zboží, a to mimo jiné prostřednictvím webových stránek www.obsahova-agentura.cz (dále jako „Web“) a našich sociálních sítí. Při tom od svých zákazníků, ale i dalších osob (např. zájemců o pravidelné newslettery) získáváme jejich osobní údaje. Jsme tedy správcem osobních údajů.

1.2. Co jsou osobní údaje.

Osobní údaje jsou jakékoli údaje, podle kterých vás můžeme identifikovat jako konkrétní fyzickou osobu. Může to tedy být vaše jméno, věk a datum narození, IP adresa, fotografický záznam, emailová adresa, telefonní číslo atd.

1.3. Co znamená zpracování osobních údajů.

Zpracování osobních údajů je jakákoli operace, kterou s vašimi osobními údaji provedeme – od jejich přijetí, přes vystavení faktury, až po archivaci.

1.4. Co upravují tyto Zásady.

Tyto Zásady upravují podmínky:

  • podmínky, za jakých v jednotlivých případech zpracováváme vaše osobní údaje (čl. 2 - čl. 5),
  • fungování cookies na našem Webu (čl. 8),
  • zásady, které při zpracování osobních údajů dodržujeme (čl. 6),
  • práva, která máte Vy při zpracování osobních údajů (čl. 7).

2. NEWSLETTERY

2.1. Zasílání newsletterů.

Pokud se přihlásíte k odběru newsletterů nebo jste naším zákazníkem, vždy jednou měsíčně na vámi zadanou emailovou adresu zašleme přehled nejnovějších článků na našem blogu a upozorníme vás na nově vypsané semináře, školení nebo jiné akce.

2.2. Jak se přihlásíte k odběru newsletterů.

K odběru newsletterů se můžete přihlásit na našem Webu zde tím, že:

  • vyplníte svou emailovou adresu, na kterou chcete newslettery dostávat,
  • a zakliknutím potvrdíte, že souhlasíte s tím, abychom zpracovávali vaše osobní údaje.

K odběru newsletterů Vás přihlásíme také tehdy, pokud na našem Webu požádáte o zaslání dokumentu (např. e-booku), který nabízíme zdarma, na vaši emailovou adresu. Samozřejmě pouze pokud budete souhlasit se zpracováním osobních údajů.

Svůj souhlas se zpracováním osobních údajů i zasílání newsletterů kdykoli zrušíte způsobem popsaným v čl. 2.5.

Pokud jste naším zákazníkem (poskytujeme vám služby, zúčastnil/a jste se našeho školení atd.), newslettery vám můžeme zasílat automaticky, umožňují nám to totiž přímo právní předpisy. Váš souhlas tedy v tomto případě nepotřebujeme. To ale neznamená, že nemůžete zasílání newsletterů kdykoli zrušit podle čl. 2.5.

2.3. Jaké vaše osobní údaje budeme zpracovávat.

Za účelem odesílání newsletterů budeme zpracovávat pouze vámi uvedenou emailovou adresu.

2.4. Jak dlouho budeme vaše osobní údaje zpracovávat.

Newslettery Vám budeme posílat (a tedy i zpracovávat Vaše osobní údaje) po tuto dobu:

a) po celou dobu, kdy jste naším zákazníkem, a ještě tři roky poté, co naše spolupráce skončila,

b) po dobu tří let ode dne, kdy jste se přihlásil/a k odběru newsletterů a souhlasil/a se zpracováním osobních údajů k tomuto účelu.

2.5. Jak se můžete z odběru newsletterů odhlásit.

Pokud newslettery již nechcete dostávat, můžete se z jejich odběru odhlásit takto:

  • kliknutím na odhlašovací odkaz:

V každém newsletteru, který vám pošleme, je v patičce uveden odhlašovací odkaz. Pokud na něj kliknete, jste z odběru newsletterů odhlášeni.

  • zasláním emailu:

Pošlete nám žádost o odhlášení na emailovou adresu: obsahovka@obsahova-agentura.cz a my vás neprodleně odhlásíme z odběru newsletterů.

3. DOTAZ NEBO NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA

3.1. Dotaz nebo nezávazná poptávka.

Pokud se na nás obrátíte s dotazem nebo nezávaznou poptávkou našich služeb (ať už přes náš web, sociální sítě nebo třeba prostřednictvím emailu), potřebujeme vaše osobní údaje, abychom vám mohli váš dotaz zodpovědět nebo připravit nabídku služeb podle vašich potřeb.

3.2. Jaké vaše osobní údaje budeme zpracovávat.

Budeme zpracovávat vaše osobní údaje, které nám poskytnete při svém dotazu nebo v nezávazné poptávce a v komunikaci navazující na ně. Obvykle to bude jméno a příjmení, telefonní číslo, emailová adresa, IČO (pokud podnikáte jako fyzická osoba) atd.

3.3. Jak dlouho budeme vaše osobní údaje zpracovávat.

Pokud se nedomluvíme na spolupráci, budeme vaše osobní údaje zpracovávat 1 rok od našeho posledního kontaktu s vámi, poté tyto údaje vymažeme.
Pokud společně uzavřeme smlouvu, na základě které vám budeme poskytovat naše služby, bude se zpracování osobních údajů řídit následujícím čl. 4.

4. PLNĚNÍ SMLUV

4.1. Kdy s námi uzavíráte smlouvu.

Smlouvu mezi sebou můžeme uzavřít jedním z následujících způsobů:

  • podepíšeme smlouvu v písemné formě,
  • potvrdíte naši nabídku, kterou vám zašleme emailem na základě vaší poptávky,
  • přihlásíte se na seminář, školení, nebo podobnou akci, kterou organizujeme, a my vám přihlášku potvrdíme,
  • prostřednictvím Webu objednáte naše služby nebo zboží a my vám objednávku potvrdíme.

Všechny potřebné informace k uzavírání smluv najdete v našich všeobecných obchodních podmínkách zde.

4.2. Souhlas se zpracováním osobních údajů.

Pokud s námi uzavřete smlouvu, váš souhlas se zpracováním osobních údajů od vás nepotřebujeme. Právním důvodem pro zpracování osobních údajů je již samotné uzavření smlouvy. Vaše osobní údaje totiž nutně potřebujeme, abychom vám mohli poskytnout to, co jste si u nás objednali (např. doručit vám zboží na zadanou adresu) a vystavit za to fakturu.

4.3. Jaké vaše osobní údaje budeme zpracovávat.

Budeme zpracovávat vaše osobní údaje, které uvedete při objednávce služeb nebo zboží, a/nebo ve smlouvě a v následné komunikaci s námi, která se bude týkat upřesnění vašich požadavků na naše služby. Obvykle to bude jméno, příjmení, IČO (pokud podnikáte jako fyzická osoba), adresa, emailová adresa, telefonní číslo, údaje o vaší objednávce či smlouvě, číslo bankovního účtu případně údaje k platební kartě, některé osobní údaje o vašich zaměstnancích (pokud pro vás připravujeme web, články nebo příspěvky na sociální sítě, ve kterých jsou zahrnuty informace o členech vašeho týmu) a další osobní údaje, které nám poskytnete, abychom vám mohli dodat to, co jste si objednal/a.

Ve výjimečných případech můžeme zpracovávat i tzv. citlivé údaje - např. pokud pro vás vytváříme web, na kterém chcete zveřejnit i informace ze svého osobního života (např. informace o dětech nebo zdravotním stavu).

4.4. Jak dlouho budeme Vaše osobní údaje zpracovávat.

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po celou dobu, kdy vám budeme poskytovat naše služby. Poté vaše osobní údaje uchováme ještě:

  • po dobu 10 let pro případnou ochranu našich, ale i vašich oprávněných zájmů (např. pro případné reklamace nebo jiné spory), a
  • po dobu nezbytnou k plnění archivačních povinností podle platných právních předpisů (např. zákona o účetnictví, zákon o archivnictví a spisové službě, zákon o dani z přidané hodnoty atd.).

4.5. Fotografie a videa z našich akcí.

Na akcích, které pořádáme (např. školení nebo semináře), někdy pořizujeme fotografie nebo videa účastníků a průběhu akce a následně je používáme k propagaci našich služeb na Webu a sociálních sítích.

Důvodem využívání fotografií a videí k těmto účelům je náš oprávněný zájem. Vždy to ale děláme tak, abychom nepoškodili vaše práva.

Pokud nesouhlasíte se zveřejněním vaší fotografie či videa z naší akce, které jste se zúčastnili, kontaktujte nás prosím na emailu: obsahovka@obsahova-agentura.cz. Vaši fotografii či video nezveřejníme, nebo je okamžitě z Webu a/nebo sociálních sítí odstraníme.

5. UCHAZEČI O ZAMĚSTNÁNÍ

5.1. Výběrové řízení.

Pokud otevřeme výběrové řízení, při kterém budeme hledat nového kolegu, tj. pokud zveřejníme na našem Webu a sociálních sítích pracovní inzerát, budeme samozřejmě muset pracovat s údaji, které nám uchazeči poskytnou.

Budeme zpracovávat veškeré údaje, které nám uchazeč o sobě poskytne ve svém životopisu, motivačním dopisu, případně také na pohovoru a v následné komunikaci, to vše za účelem vyhledávání nejvhodnějšího kandidáta na danou pozici a uzavření příslušné smlouvy.

5.2. Souhlas se zařazením do interní databáze.

Kdykoli v průběhu výběrového řízení i po jeho skončení nám můžete udělit svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, abychom mohli vaše údaje zařadit do naší interní databáze a v budoucnu vás oslovit, pokud se otevře nová pracovní pozice.

Na možnost udělení souhlasu vás můžeme upozornit už v pracovním inzerátu, nebo vás o souhlas požádat po skončení výběrového řízení.

Pokud nám dáte svůj souhlas, budeme oprávněni zpracovávat vaše osobní údaje, které získáme ve výběrovém řízení, také po jeho skončení, avšak výhradně pro účely vedení interní databáze uchazečů a jejich případné budoucí oslovení za účelem spolupráce.

Svůj souhlas samozřejmě můžete kdykoli odvolat, stačí když nám napíšete na: kariera@obsahova-agentura.cz.

5.3. Jaké vaše osobní údaje budeme zpracovávat.

Budeme zpracovávat vaše osobní údaje, které nám poskytnete ve svém životopise, motivačním dopise, na pracovním pohovoru a při jakékoli další komunikaci s námi. Obvykle to bude jméno a příjmení, datum narození, adresa, telefonní číslo, emailová adresa, vzdělání, pracovní zkušenosti, fotografie atd.

5.4. Jak dlouho budeme vaše osobní údaje zpracovávat.

Vaše osobní údaje zpracováváme:

  • po celou dobu, kdy běží výběrového řízení, při kterém hledáme nového kolegu, tj. až do okamžiku, kdy podepíšeme s vítězným uchazečem smlouvu, a ještě jeden měsíc poté, abychom měli čas vše uzavřít,
  • po dobu tří let ode dne, kdy jste nám dal/a souhlas s tím, že váš životopis můžeme podle čl. 5. 2 zařadit do naší databáze a v budoucnu vás kontaktovat.

6. NAŠE ZÁSADY PŘI ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

6.1. Co při zpracovávání vašich osobních údajů dodržujeme.

Staráme se o to, aby Vaše osobní údaje u nás byly v naprostém bezpečí.

Veškeré osobní údaje proto ukládáme v databázi s přísným zabezpečením proti zneužití.

Naši zaměstnanci jsou poučeni, jak mají s osobními údaji zacházet, a jsou vázáni mlčenlivostí.

Osobní údaje zákazníků poskytujeme ve výjimečných případech také některým našim smluvním partnerům (viz čl. 6.2). Hlavně tehdy, pokud tyto smluvní partnery potřebujeme k tomu, abychom Vám mohli dodat to, k čemu jsme se zavázali (služby, zboží, pravidelné zasílání newsletterů).

Osobní údaje předáváme státním orgánům pouze tehdy, pokud nám to nařizují právní předpisy.

6.2. Kdo další zpracovává osobní údaje.

Vaše osobní údaje zpracováváme primárně my, z pozice správce osobních údajů. V některých případech (čl. 6.1) mohou osobní údaje zpracovávat i někteří z našich smluvních partnerů.

V současné době některé osobní údaje našich zákazníků mohou zpracovávat také:

  • naši externí poradci (účetní, advokáti, daňoví poradci atd.),
  • spolupracující externí odborníci (IT, fotografové, grafici, marketingoví specialisté atd.)
  • Breezy s.r.o.,
  • The Rocket Science Group LLC (poskytovatel software Mailchimp) se sídlem mimo EU (konkrétně v USA), dochází tedy k předávání osobních údajů mimo EU; tento poskytovatel se zavázal dodržovat nařízení e-Privacy, o své osobní údaje se tedy nemusíte obávat,
  • společnost Google, která zajišťuje provoz Google Drive,
  • společnosti, které shromažďují cookies podle čl. 8.2.

Také tito další zpracovatelé samozřejmě zajišťují vysokou úroveň ochrany osobních údajů vyžadovanou námi i příslušnými právními předpisy.

6.3. Jak dlouho budeme vaše osobní údaje zpracovávat.

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu uvedenou pro jednotlivé případy v těchto Zásadách, tj. podle čl. 2 (newslettery), čl. 3 (dotaz nebo nezávazná poptávka), čl. 4 (plnění smlouvy) a čl. 5 (uchazeči o zaměstnání).

7. JAKÁ JSOU VAŠE PRÁVA

7.1. Právo na přístup.

Máte právo být informováni o tom, jak zpracováváme Vaše osobní údaje. Většinu těchto informací najdete přímo v těchto Zásadách.

Můžete se samozřejmě obrátit také přímo na nás a požádat nás o tyto informace:

  • zda zpracováváme nějaké Vaše osobní údaje,
  • k jakému účelu,
  • jak jsme je získali,
  • jak dlouho je budeme uchovávat
  • a kdo další k nim má přístup.

7.2. Právo na opravu.

Pokud se Vaše osobní údaje změnily nebo zjistíte, že ve Vašich osobních údajích máme chybu, kontaktujte nás a vše samozřejmě opravíme.

7.3. Právo na výmaz.

Můžete nás také požádat o smazání Vašich osobních údajů. Třeba proto, že rušíte svůj souhlas se zasíláním newsletterů, vznesete oprávněnou námitku (čl. 7.6), domníváte se, že vaše osobní údaje zpracováváme v rozporu se zákonem, nebo že zpracování osobních údajů dále není nutné.

Vaší žádosti vyhovíme, pokud osobní údaje nemusíme archivovat kvůli některému z následujících důvodů:

  • abychom mohli plnit naše smluvní povinnosti,
  • abychom chránili naše oprávněné zájmy,
  • ukládají nám to právní předpisy.

7.4. Právo na omezení zpracování.

Pokud s Vámi budeme řešit sporné otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů (např. uplatníte námitku podle čl. 7.6), pozastavíme dočasně také další zpracování osobních údajů. To neplatí, pokud budeme mít Váš souhlas se zpracováním osobních údajů, nebo tyto osobní údaje budeme potřebovat k ochraně našich oprávněných zájmů.

7.5. Právo na přenositelnost.

Pokud o to požádáte, předáme Vám na základě Vaší žádosti veškeré Vaše osobní údaje v běžně používaném strojově čitelném formátu.

7.6. Právo vznést námitku.

Osobní údaje v některých případech zpracováváme na základě oprávněného zájmu. Pokud se takové zpracování týká Vašich osobních údajů, můžete proti němu podat námitku.

Vaší žádosti vyhovíme, pokud nám v tom nebude bránit závažný oprávněný důvod.

7.7. Jak můžete svá práva uplatnit.

Pokud chcete uplatnit některé z práv uvedených v čl. 7.1 - čl. 7.6, napište nám email na adresu: obsahovka@obsahova-agentura.cz a upřesněte, o jaké právo se jedná.

Vaše žádosti se snažíme vyřídit co nejrychleji. Ze zákona na to máme měsíc od přijetí Vaší žádosti (u těch nejsložitějších případů můžeme tuto lhůtu prodloužit ještě o dva měsíce). O výsledku Vás vždy budeme informovat.

7.8. Právo podat stížnost.

Pokud se domníváte, že s Vašimi osobními údaji nakládáme v rozporu s právními předpisy (čl. 9.1), můžete se také obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

8. COOKIES

8.1. Co jsou cookies.

Cookies jsou malé soubory, které internetové stránky (tedy i náš Web) posílají Vašemu internetovému prohlížeči a ten je ukládá do Vašeho počítače nebo mobilního zařízení. Internetové stránky díky tomu správně fungují a při další návštěvě si pamatují Vaše nastavení a preference a přizpůsobí pro Vás prostředí a reklamu.

8.2. Jaké cookies na našem Webu používáme.

Na našem webu používáme tři různé kategorie cookies:

a) funkční cookies

Zajišťují bezproblémový chod našeho Webu.

b) analytické cookies

Anonymně měří návštěvnost Webu. Díky získaným statistikám můžeme náš Web neustále vylepšovat.

c) marketingové cookies

Shromažďují informace pro lepší přizpůsobení reklamy Vašim zájmům. Na Webu i mimo něj.

Používáme také cookies třetích stran, a to konkrétně:

  • Google Analytics,
  • HotJar,
  • Facebook Pixel.

Měření, které provádí tyto cookies, funguje tak, že všechny Vaše osobním údaje jsou anonymizovány.

Výčet veškerých cookies používaných na našem Webu najdete v informacích o našem Webu ve svém internetovém prohlížeči.

8.3. Kde můžete nastavit použití cookies.

Používání cookies můžete nastavit takto:

a) v nastavení Vašeho internetového prohlížeče:

V nastavení svého internetového prohlížeče můžete provést veškerá nastavení cookies, a to nejen pro náš Web (můžete zvolit, na jakých internetových stránkách cookies povolit, či blokovat, případně veškeré dosud uložené cookies vymazat atd.).

b) ve Vašem internetovém prohlížeči při zobrazení našeho Webu:

Když ve svém internetovém prohlížeči zobrazíte informace o našem Webu, najdete také seznam všech konkrétních cookies, které Web používá. Na tomto seznamu můžete zvolit, jaké cookie blokovat a jaké povolit.

c) na našem Webu:

V patičce Webu jsou vyjmenovány jednotlivé kategorie cookies, které používáme (viz také čl. 8.2). Kliknutím na políčko před příslušnou kategorií zakazujete používání této kategorie cookies.

Pokud zakážete také kategorii funkčních cookies, může se stát, že náš Web Vám nebude správně fungovat.

9. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ

9.1. Jaké právní předpisy se použijí.

Zpracování osobních údajů a používání cookies upravují hlavně tyto právní předpisy:

  • nařízení (EU) 2016/679 (GDPR),
  • zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů,
  • zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.

9.2. Od kdy platí tato verze Zásad.

Tato verze Zásad nabývá účinnosti dne 1. 6. 2021.

7.3. Jak můžeme Zásady měnit.

Každou novou verzi Zásad zveřejníme na našem Webu zde: www.obsahova-agentura.cz/zasady-zpracovani-osobnich-udaju-a-pouzivani-souboru-cookies.

V Brně dne 31. 5. 2021

Obsahová agentura s.r.o.